Aabenraa kan skabe gode rammer for arrangementer af enhver art, men alligevel kommer der ind imellem kendte kunstnere eller spændende arrangementer, som man desværre ikke altid hører om… før arrangementerne er overstået. 

For nylig havde jeg en oplevelse, der gjorde det paradoks aktuelt og fik mig til at overveje, om vi ikke kan gøre det bedre. En fredag eftermiddag i juli blev vi ringet op og spurgt, om vi ville med til koncert med Kiefer Sutherland, som er en af verdens mest kendte skuespillere og samtidig en fantastisk musiker og sangskriver. 

Kiefer Sutherland, hvis far er den berømte skuespiller Donald Sutherland, er nok mest kendt for sin rolle som antiterror-agenten Jack Bauer i den prisvindende serie 24 timer, men har en lang række film- og seriesucceser på sit CV. Det var altså et pust af Hollywood, der kunne opleves den aften, da Sutherland spillede på Eventpladsen ved Arena Aabenraa.

Skuffende fremmøde – især fra lokalområdet
Det var en åben koncert med plads til mange mennesker, men kun 700 mennesker kom. Heraf var kun 100 personer fra Aabenraa, da de fleste var fans, som havde rejst langt for at opleve Sutherland.

i Europa, som fik besøg denne gang – og Aabenraa arrangementet var den eneste koncert på dansk grund. Sutherland og band leverede en fantastisk koncert, og efterfølgende har vi talt med mange mennesker, som gerne ville have haft den oplevelse – hvis de havde vidst at den foregik.

Det er en smule ærgerligt, når gode arrangementer, events, koncerter m.m. ikke får den opbakning, de fortjener, fordi man ikke hører om dem.

Plads til forbedring
Der findes allerede et hav af hjemmesider, som bringer deres egen strøm af information om aktiviteter, men det er lidt af en jungle at finde rundt i. Desuden har de fleste af disse sider, af gode grunde, kun det udbud af arrangementer, som de finder relevant. 

De mest kendte er:
Kultunaut: https://www.kultunaut.dk/perl/arrlist/type-nynaut?periode=&Area=Aabenraa-storkommune  som dækker alle arrangement i hele DK.

Aktiv og Oplev https://aabenraa.dk/aktiv-og-oplev  Alle arrangement i hele Aabenraa kommune

Koncerter og event sønderjylland https://koncertogevents.dk/

Aabenraa live https://aabenraalive.dk/

kultur i syd https://kulturisyd.dk/

Plus alle der laver deres egen, som AAA :0) og mange flere

Kommunen bruger også ressourcer på flere platforme, som de servicerer – men også her foregår der en form for censur og sortering. Arrangementer bliver målt og vejet, og noget bliver ganske enkelt ikke omtalt. 

Fælles markedsføringsplatform med synlighed
Det burde være muligt at skabe rammerne for et samarbejde omkring en portal, hvor alle i fællesskab kan markedsføre deres arrangementer. Et sådant medie kan styres af repræsentanter fra både politikere, det professionelle erhverv og foreningslivet. Altså en form for partnerskab, hvor Aabenraa kommune kunne være behjælpelig med faciliteter og rammer. 

Vi kan jo meget mere, hvis vi løfter i flok